9.4 klantwaardering

Gratis en vrijblijvend

Binnen 2 uur offerte

Chat open tot 22:00

Ontruiming woning

Huis of kantoorpand ontruimen? Vraag direct offerte aan. Je offerte wordt verzonden aan vier bedrijven. Zo spaar je binnen no-time paar honderd euro.

Overstapservice

alles wordt voor je geregeld

Laagste prijs

vind de beste deal

Exclusieve deals

altijd de goedkoopste

Onze klanten

bevelen ons aan

Waarom een woningontruiming?

Woningontruiming redenen

Een woningontruiming kan om verschillende redenen nodig zijn, zoals overlijden, verhuizing of een huurachterstand. Het is belangrijk om te weten welke stappen er worden genomen bij een woningontruiming om de situatie goed te kunnen regelen.

De eerste stap is het maken van een inventarisatie van de inboedel. Dit kan door de woning te bezichtigen en alle spullen te inventariseren. Vervolgens wordt er gekeken of er nog bruikbare spullen zijn die kunnen worden verkocht of gedoneerd aan een goed doel.

Daarna wordt er een plan van aanpak opgesteld waarin staat wat er moet gebeuren. Hierbij wordt er rekening gehouden met de wensen van de opdrachtgever, de aard van de woningontruiming en de eventuele deadlines.

Vervolgens wordt er begonnen met het leeghalen van de woning. Dit gebeurt meestal door een team van specialisten die de spullen op een professionele manier verplaatsen en afvoeren. Hierbij wordt er rekening gehouden met de grootte en het gewicht van de spullen en de veiligheid van de medewerkers.

Couple moving house packing their belongings
Couple moving into new house

Handige tips voor een woningontruiming

Woningontruiming tips

Een woningontruiming kan een flinke klus zijn en daarom is het belangrijk om deze goed te organiseren. Het begint met een goede planning en communicatie met betrokken partijen. Het is aan te raden om een professional in te huren voor de woningontruiming en om verkoopbare spullen te verkopen of doneren. Veiligheid is ook belangrijk tijdens de ontruiming.

Plan voldoende tijd in en laat de woning netjes achter. Door deze tips te volgen kun je een woningontruiming op een professionele en respectvolle manier organiseren en zo de woning snel weer beschikbaar maken voor nieuwe bewoners of eigenaren.

Wat kost een woningontruiming?

Woningontruiming kosten

De kosten van een woningontruiming zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de woning, de hoeveelheid spullen en de aard van de ontruiming. Hieronder vind je een overzicht van de kosten van een woningontruiming.

Een kleine woningontruiming, bijvoorbeeld van een studio of appartement, kost gemiddeld tussen de €500,- en €1000,-. Hierbij worden alleen de noodzakelijke werkzaamheden uitgevoerd, zoals het leeghalen van de woning en het afvoeren van afval.

Een gemiddelde woningontruiming, bijvoorbeeld van een eengezinswoning, kost gemiddeld tussen de €1000,- en €2000,-. Hierbij worden alle werkzaamheden uitgevoerd, zoals het leeghalen van de woning, het schoonmaken van de woning en het afvoeren van afval.

Een grote woningontruiming, bijvoorbeeld van een villa of landhuis, kost gemiddeld tussen de €2000,- en €5000,-. Hierbij worden alle werkzaamheden uitgevoerd en wordt er meer tijd en mankracht ingezet vanwege de omvang van de woning.

De kosten van een woningontruiming kunnen dus sterk variëren en zijn afhankelijk van de specifieke situatie. Het is daarom aan te raden om vooraf een offerte aan te vragen om een duidelijk beeld te krijgen van de kosten.

Couple moving into new house
Young couple moving boxes in new home

Waarom is een woningontruiming belangrijk?

Belang woningontruiming

Een woningontruiming kan een emotioneel en ingrijpend proces zijn, maar het is vaak wel noodzakelijk. Hieronder vind je een aantal redenen waarom een woningontruiming belangrijk kan zijn.

Bij het overlijden van een familielid kan het nodig zijn om de woning te ontruimen. Dit kan een lastige en emotionele taak zijn, maar het is wel belangrijk om de woning weer beschikbaar te maken voor verhuur of verkoop. Bij een verhuizing kan het nodig zijn om de oude woning te ontruimen, bijvoorbeeld omdat de woning verkocht is of omdat deze teruggegeven moet worden aan de verhuurder.

Bij een huurachterstand kan de verhuurder besluiten om de woning te laten ontruimen. Dit kan ingrijpend zijn voor de huurder, maar het is wel belangrijk om de woning weer beschikbaar te maken voor nieuwe huurders. Ook kan een woningontruiming nodig zijn vanwege veiligheids- of hygiënische redenen, zoals bij een brandgevaarlijke situatie, een woning in slechte staat of een woning waarin veel afval of ongedierte aanwezig is.

Een woningontruiming kan dus om verschillende redenen nodig zijn. Het is belangrijk om hierbij de juiste stappen te ondernemen en deze op een professionele en respectvolle manier uit te voeren. Hierbij kan het inschakelen van een professional zeker helpen. Zij hebben de kennis, ervaring en middelen om de woningontruiming op een efficiënte en snelle manier te laten verlopen. Zo kan de woning snel weer beschikbaar worden gesteld voor nieuwe bewoners of eigenaren en kan er weer een nieuwe start gemaakt worden.

Reviews

Onze tevreden klanten

Wanneer u Woningontruimingvergelijken inschakelt voor het ontruimen van een woning gebeurt dit altijd in goed overleg. Er wordt met u een datum afgesproken waarop de woning wordt leeg gehaald. U krijgt uiteraard voldoende tijd om persoonlijke spullen uit de woning te halen en eventueel erfstukken te verdelen.

Fabienne Vd Heuvel
Lees verder
Hele fijne mensen, goede service en klantvriendelijk. Alles netjes en schoon opgeleverd zo goed als alles is mogelijk in overleg. Erg fijn om zware klus uit handen te kunnen geven en geen zorgen erom te hebben.
Mitchel Hooi
Lees verder
op service, ze pakken de woning aan en gaat tot de beton weer leeg opgeleverd worden. Hoe de woningbouw het wilt hebben ze missen niet 1 gaatje in het huis wat gevuld moet worden. En mooi bezemschoon achter laten.
Natalie Boekaerts
Lees verder
Top service! De woning netjes bezemschoon opgeleverd zoals afgesproken wat een klus. Geweldig team! Keurige ontruiming. Ik ben blij dat je me kon helpen ik zal je in het vervolg zeker aanraden!

Vertrouwend

Onze tevreden klanten

Wanneer u Woningontruimingvergelijken inschakelt voor het ontruimen van een woning gebeurt dit altijd in goed overleg. Er wordt met u een datum afgesproken waarop de woning wordt leeg gehaald. U krijgt uiteraard voldoende tijd om persoonlijke spullen uit de woning te halen en eventueel erfstukken te verdelen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Neem dan contact op voor het plannen van een afspraak

Wilt u een woningontruiming laten doen door Woningontruimingvergelijken? Neem dan contact op voor het plannen van een afspraak of vraag eerst een vrijblijvende offerte aan. U kunt gebruik maken van het contactformulier op de website of bel ons op telefoonnummer (085) 06 09 968. Wij zullen er alles aan doen om de ontruiming zo comfortabel als mogelijk te laten verlopen.